IMG_6126

- Aldri vært morsommere å lage hyttemesse enn nå

- Å lage hyttemesse har vel nesten aldri vært morsommere enn nå. Hyttemarkedet koker jo, og Hyttemessen på Hellerudsletta kommer absolutt til å bære preg av det.

Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS legger siste hånd på utstillerkartet. Nå er det bare noen uker fram til åpningen på Exporama Senteret 20. april. Vårmessen holder åpent fire dager fram til søndag kl 17.

- Fjorårets hyttemesse ble en suksess med rekordmange utstillere og et stort og fornøyd publikum. I øyeblikket har vi like mange utstillere inne som i fjor. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Bjørnstad. Men om så er skal vi alltids greie å presse inn noen etternølere, legger han til.

Har mye å gjøre

- Hvordan er stemningen blant utstillere og leverandører i hyttemarkedet?

- Vi har vel snakket så å si bare med fornøyde aktører i markedet. Men det er jo spesielt at noen har takket nei simpelthen fordi de har for mye å gjøre. Noen har full ordrebok for lang tid framover. Men ingen skal være i tvil: Bredden blant utstillere blir formidabel på vårmessen, slår Bjørnstad fast.

Helt ny hyttemodell avdukes

«Alle» spør etter nyheter når det nærmer seg messestart. Per Levik, som har arrangert hyttemesser lengre enn noen andre i dette landet, bekrefter at spennende ting er på gang til årets messe.

- Vi liker veldig godt at Hedda Hytter skal «avduke» sin helt nye hyttemodell på Norsk Hyttesenter, som ligger vegg i vegg med Exporama Senteret. Messegjestene vil være de aller første som får anledning til å gå rundt og ta nyskapningen i nærmere øyesyn, forteller Levik.

Hvem vinner gapahuk fra Hedalen

- Andre nyheter?

- Mange utstillere bruker Hyttemessen til å lansere nyheter. Noen oversikt over disse har vi rimeligvis ikke ennå. Men mye nytt kommer. Også nye utstillere. Hedalen i Valdres har for eksempel valgt å profilere seg på Hyttemessen. Her vises det blant annet fram en stor og flott gapahuk, som publikum kan konkurrere om å vinne.

Fra så å si alle hold meldes det for øvrig om «all time high» i hyttesalg og -kjøp.

- Fjellhyttemarkedet er blitt beskrevet som «brennhett», og det er det dekning for. Tomteselgere rapporterer om svært godt salg. Nye utbyggingsplaner og hytteområder er blitt lansert hyppigere enn noen gang gjennom denne vinteren. Stemningen er nok preget av gunstige lånerenter, at det er godt med penger blant de hytteinteresserte og av at den internasjonale uroen har fått interessen for å investere i varmen til å kjølne, sier Levik.

Kniving om hyttebyggerne

De store hytteregionene i Sør-Norge legger igjen bredsiden til for å tekkes de mange nye hyttebyggerne som kommer til Hyttemessen.

- Mange kommuner, særlig i fjell-Norge, kan takke hytteeierne for at nærbutikken består og for at håndverkere og andre tjenesteytere har flust opp å gjøre. Det er derfor ikke uten grunn til at hytteregionene profilerer seg sterkt også på årets messe. De vet hvor viktig det er å få potensielle hyttekjøpere i tale, sier Tore Bjørnstad.